Kako postaviti ciljeve za digitalni marketing u Hrvatskoj? (Uh, to je teško pitanje!) Digitalni marketing predstavlja izazov za mnoge tvrtke u Hrvatskoj. Kako bi se postigli najbolji rezultati, potrebno je postaviti jasne i konkretne ciljeve. Prvo, morate odrediti što želite postići s digitalnim marketingom: da li vam je cilj povećati promet ili produbiti vezu sa sadašnjim kupcima? Također ćete trebati odlučiti koje su alate najbolji za ostvarivanje vaših ciljeva i pratiti napredak kroz praćenje metrika.
(Aha! To mi daje bolju sliku o tome.) Slijedeći korak je definiranje realnih ciljeva. U tom smislu, važno je početi s malim, realnim ciljevima poput povećanja posjetitelja na web stranicu za 10%. Određivanje datuma isteka svakog trenutnog cilja također će vam pomoći da ga lakše ostvarite - neki stručnjaci preporučuju manji rok od 90 dana. Ne samo da ćete imati motivaciju radi postizanja vaših malih ciljeva, već ćete biti u mogućnosti napraviti stvari smislene i posegnuti za drugim strategijama ako vam ne uspiju!
(Dobro razmišljanje!) Na kraju, važno je zapamtiti da se trebate usredotočiti na stvarne rezultate umjesto fokusiranja se samo na brojke - bilo da se radi o društvenim medijima ili web stranicama. Fokusiranje na gledateljsku interakciju može biti mjerodavan pristup jer on omogućava detaljan pregled ishoda marketinških aktivnosti. Zapamtite: pripremite plan akcija i budite fleksibilni!
(Da, to je puno dobra savjet!) Dakle, definiranje jasnih i realnih ciljeva jedna je od najvažnijih stvari pri radu na digitalnom marketingu u Hrvatskoj - bez obzira na veliku snagu alata kojoj smo danas raspolagali!