Upotreba analitike za donošenje odluka o budućim kampanjama može biti izuzetno korisna. (!) Analitika pruža jasnu sliku o tome što je funkcioniralo u prošlosti i što bi moglo funkcionirati u budućnosti, dopuštajući agencijama da se fokusiraju na one stvari koje će dati najbolji rezultat. Također omogućava organizacijama da razumiju svoju publiku i prilagode svoje plasmane tako da odgovaraju potrebama ciljne skupine.

Međutim, trebalo bi uzeti u obzir neke aspekte pri uporabi analitike za donošenje odluka. Na primjer, postoji opasnost da će se prečesto voditi isključivo analiticima umjesto dobrom strategijom i intuitivnom procjenom. U tom slučaju, postoji rizik da će biti zaboravljenih dosta važnih faktora koji su potrebni za uspješnu kampanju. Stoga je važno ne samo prepoznati podatke već ih interpretirati na pravi način te svladati umjetnost donošenja odluka temeljenih na podacima.

Uz to, trebalo bi imati na umu da poznavanje trendova prošlosti ne jamči isti uspjeh u budućnosti! Dovoljno je malih promjena ili nepredviđene okolnosti koje mogu utjecati na rezultate pa se preporuča redovito praćenje situacije i revidiranje planova ako je potrebno. Pored toga, treba shvatiti da neke stvari nemogu biti mjerljive pa se procjenom moraju donositi odluke o nastavku suradnje s pojedinim partnerima ili održavanja budžeta za datum događaja/kampanju.

Dakle, upotreba analitike za donošenje odluka o budućim kampanjam može biti vrlo korisna al' pristup mora bit savršeno balansiran - bazirano na podacima ali istovremeno uključivati intuitivan pristup! Budite spremni revidirati svoja mišljenja i strateški planovi nakon što ste dobili nove informacije jer samoma dinamična priroda poslovne industrije tražit će fleksibilno vođstvo!